Ventisit

Vervoer

Specificaties

Altijd fris en droog

Overmatige transpiratie, zelfs bij geringe inspanning, is verleden tijd met Ventisit. Door de open structuur van Ventisit ontstaat er een luchtlaag tussen jou en de zitting. Je wordt als het ware 2 of 3 cm uit je stoel getild. Betere ventilatie is er niet. Voor een optimale ventilatie moeten de zijkanten niet afgesloten worden door hoesjes en/of kleding.

Voor binnen en buiten

’s Werelds best ventilerende kussen is koel in de zomer en warm in de winter. Waterdoorlatend en supersnel droog. Alleen voor de zitting, de rugleuning of gecombineerd uit één stuk. Leverbaar voor o.a. bakfietsen, bolderkar, scootmobiel, motoren, auto’s, vrachtauto’s, bussen, etc.

Bevestiging

Ventisit is stevig en stabiel op bijna alle soorten ondergrond door de antislipcoating op de onderzijde. Op de meeste stoelen behoeft het kussen geen extra bevestiging. Indien gewenst kun je Ventisits eenvoudig vastzetten met enkele kunststof tie-wraps of nylon riempjes (art.nr. 9006, 9007, 9008). Onze bakfietskussens worden standaard geleverd met back-to-back klittenband ter bevestiging.
Op verzoek kunnen alle Ventisit-kussens worden uitgevoerd met deze back-to-back klittenband of met klittenbandbevestiging op de onderzijde (zoals de meeste ligfietskussens standaard hebben). Neem contact op voor de mogelijkheden.

Snel droog

Daar Ventisit snel droog is en geen vocht opneemt, kan je het buiten laten liggen. Ideaal voor kindervervoer (bakfiets, etc). Verwijderen in verband met regen is dan ook niet nodig, afkloppen na een regenbui is voldoende. Het Ventisit-kussen neemt ook geen transpiratievocht op, waardoor het kussen geurvrij blijft.

Zitcomfort

Het zitcomfort wordt voor een groot deel bepaald door de ondergrond. Het Ventisit-kussen is een stevig, stabiel kussen en creëert een luchtlaag tussen jou en de zitting.
Een zachte (bv. auto)stoel geeft een zachtere zit en een harde (bv. bakfietsbankje) ondergrond geeft een stevige zit. Op een zachte ondergrond (kussen) is het gebruik van een (2 cm dikke) Classic-uitvoering vaak voldoende. Alle modellen zijn ook leverbaar in een (3 cm dikke) Comfort-uitvoering.

Jarenlang plezier

Ventisit-kussens zijn zeer slijtvast en worden niet veel dunner in gebruik. Ze nemen geen vocht op, zijn UV-ongevoelig, geurvrij en kleurecht (alleen verkrijgbaar in zwart). Je kussen is eenvoudig te reinigen en het blijft er – ook na jaren intensief gebruik – goed uitzien. Normaal gesproken behoeft een Ventisit-kussen geen onderhoud. Vuil is te verwijderen door het kussen uit te kloppen of zo nodig uit te spoelen met water (tuinslang) of drukspuit. Wassen kan ook (hand of machine tot 40˚C), maar is eigenlijk nooit nodig.