Ventisit

Recreatie

Specificaties

Op het water

Door de unieke eigenschappen (o.a. het niet kunnen schimmelen en waterdoorlatendheid) is Ventisit een ideaal kussen voor op de boot. De kussens kunnen het gehele seizoen buiten blijven en zo nodig kun je ze ook nat opbergen. Na een regenbui kun je weer snel droog zitten.

Altijd fris en droog

Overmatige transpiratie, zelfs bij geringe inspanning, is verleden tijd met Ventisit. Door de open structuur van de Ventisit ontstaat er een luchtlaag tussen jou en de zitting. Je wordt als het ware 2 of 3 cm uit je stoel getild. Betere ventilatie is er niet. Voor een optimale ventilatie moeten de zijkanten niet afgesloten worden door hoesjes en/of kleding.

Bevestiging

Ventisit is stevig en stabiel op bijna alle soorten ondergrond door de antislipcoating op de onderzijde. Op de meeste zittingen behoeft de Ventisit geen extra bevestiging. Indien gewenst kun je Ventisit eenvoudig vastzetten met enkele kunststof tie-wraps of met nylon riempjes (art.nr. 9006, 9007, 9008). Op verzoek kunnen alle Ventisit-kussens worden uitgevoerd met klittenbandbevestiging op de onderzijde (zoals de meeste ligfietskussens standaard hebben). Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vele modellen

Een goed passende Ventisit is voor het gewenste comfort, goede werking en uiterlijk erg belangrijk. In de webshop staan alle modellen op lengtemaat gerangschikt. Neem de gewenste maat en vergelijk deze met de modellen in de shop. Staat jouw model er niet bij, kijk dan nog even bij alle modellen. Zit er niet bij wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag aan een goed passend kussen.

Voor de sporter

Ventisit zorgt tijdens het sporten voor een goede ventilatie en gaat zo overmatig transpireren tegen. Daar waar zittend of liggend wordt gesport, werkt het kussen comfortverhogend. Ventisit is er voor de kano, kajak, land yacht of rugzak. Makkelijk mee te nemen bij survival, ultraloop, op wereldreis of bij vele andere activiteiten.

Zitcomfort

Op Ventisit zit je altijd comfortabel en stevig. Het comfort wordt mede bepaald door de dikte van de Ventisit en de soort ondergrond. De kussens zijn gemaakt van een driedimensionaal gebreid polyester garen. De hierdoor ontstane open structuur geeft een optimale ventilatie en comfort met een duidelijk aanwezige, maar niet al te zachte vering. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Comfort (3 cm dik) en Classic (2 cm dik). Ventisit kan met de blote huid wat ruw aanvoelen.

Jarenlang plezier

Ventisit-kussens zijn zeer slijtvast. Ze nemen geen vocht op, snel droog, zijn UV-ongevoelig, geurvrij en kleurecht (alleen verkrijgbaar in zwart). Het kussen is eenvoudig te reinigen en het blijft er – ook na jaren intensief gebruik – goed uitzien. Normaal gesproken behoeft een Ventisit-kussen geen onderhoud. Vuil is te verwijderen door het kussen uit te kloppen of zo nodig uit te spoelen met water (tuinslang) of drukspuit. Wassen kan ook (hand of machine tot 40˚C), maar is eigenlijk nooit nodig.