Ventisit

Ligfiets

Specificaties

Optimale ventilatie

Door de open structuur van de Ventisit ontstaat er een luchtlaag tussen je rug en de zitting. Voor een optimale ventilatie mag de Ventisit niet opgesloten worden. Het beste is het als het kussen iets langer, dan wel iets groter is dan de zitting en de zijkanten niet afgesloten worden door hoesjes en/of kleding. Zelfs bij gebruik op een gaaszitting neemt het comfort toe. Het ventileert nog beter, geeft extra vering en zorgt ervoor dat je de zijsteunen van de zitting niet meer voelt.

Altijd stabiel

Ventisit is een stevig en stabiel kussen. De standaard antislipcoating op de onderzijde zorgt voor een stevige grip op bijna alle soorten ondergrond. De kussens voor harde zittingen (carbon/polyester) worden standaard uitgevoerd met klittenband. De Ventisits voor op gebruik van gaaszittingen en op zachte ondergrond (kussen) blijven doorgaans prima op hun plek zitten tijdens gebruik. Indien gewenst kun je de Ventisit ook nog zeer eenvoudig vastzetten met kunststof tie-wraps of met nylon riempjes (art.nr. 9006, 9007, 9008).

Jarenlang onderhoudsvrij

Het product is zeer slijtvast, neemt geen vocht op, is UV-ongevoelig, geurvrij, kleurecht (alleen verkrijgbaar in zwart), blijft er ook na jaren goed uitzien en is zeer eenvoudig te reinigen.
Ventisit behoeft normaal gesproken geen onderhoud. Vuil is te verwijderen door het kussen uit te kloppen of zo nodig uit te spoelen met water of drukspuit. Wassen kan ook (hand of machine tot 40˚C), maar is eigenlijk nooit nodig.

Zitcomfort

Het zitcomfort wordt bepaald door de ligfiets, de juiste maat en het soort zitting en de dikte van het Ventisit-kussen. De kussens zijn verkrijgbaar in 2 cm en 3 cm dikke uitvoering, de Classic en de Comfort. De Comfort-uitvoering geeft natuurlijk meer comfort door hogere veerkracht en betere ventilatie. Ventisit-kussens zijn meestal dikker dan andere ligfietskussens en worden niet veel dunner in het gebruik. Dit kan invloed hebben op het zitcomfort, de zitting kan bij wisseling van kussen wat kleiner aanvoelen. Ventisit kan met de blote huid wat ruw aanvoelen.

Snel droog

Daar Ventisit snel droog is en geen vocht opneemt, kan je het kussen gewoon op je ligfiets laten liggen. Verwijderen in verband met regen is niet nodig, afkloppen na een regenbui is voldoende. Het Ventisit-kussen neemt ook geen transpiratievocht op, waardoor het kussen geurvrij blijft.

Het juiste model en maat

Een goed passende Ventisit is voor het gewenste comfort, goede werking en uiterlijk erg belangrijk. Gebruik onze zoekfunctie in de webshop en controleer de afmetingen voor je bestelt. Meet de lengte van je zitting op met een rolmaat. Volg hierbij de contouren van de kale zitting. Een Ventisit werkt beter als het kussen niet te kort is. De meeste modellen zijn dan ook 1 á 2 cm langer dan de zitting.
Staat jouw model er niet bij, informeer naar de mogelijkheden. We maken ook veel kussens op maat. Neem bij twijfel contact op voor je bestelt.