Ventisit

Zorg

Specificaties

Zitcomfort

Zitcomfort en stevigheid worden voor een groot deel bepaald door de combinatie van: dikte Ventisit-kussen, soort ondergrond en/of rugleuning. Een Classic (2 cm dik) Ventisit-kussen is uitermate geschikt om te gebruiken op een zacht (AD) kussen. Deze combinatie geeft een geventileerde zachte zit. Het dunnere Ventisit-kussen neemt hier meer de vorm en zachtheid van de onderlaag aan. De zit is wel iets harder dan zonder Ventisit-kussen. Een Comfort (3 cm dik) Ventisit-kussen is steviger en geschikter voor gebruikers en sporters die het maximum aan ventilatie en stabiliteit willen hebben. Ook Comfort kan in combinatie met een ander kussen gebruikt worden. Dit geeft een stevige en stabiele, geventileerde zit.

Jarenlang plezier

Ventisit-kussens zijn zeer slijtvast en worden niet veel dunner in gebruik. Ze nemen geen vocht op, zijn UV-ongevoelig, geurvrij en kleurecht (alleen verkrijgbaar in zwart). Je kussen is eenvoudig te reinigen en het blijft er – ook na jaren intensief gebruik – goed uitzien. Normaal gesproken behoeft een Ventisit-kussen geen onderhoud. Vuil is te verwijderen door het kussen uit te kloppen of zo nodig uit te spoelen met water (tuinslang) of drukspuit. Wassen kan ook (hand of machine tot 40˚C).

Bevestiging

Ventisit is stevig en stabiel op bijna alle soorten ondergrond door de antislipcoating op de onderzijde. Op de meeste stoelen behoeft het kussen geen extra bevestiging. Indien gewenst kun je Ventisits eenvoudig vastzetten met enkele kunststof tie-wraps of nylon riempjes (art.nr. 9006, 9007, 9008).

Met Drysit nog stabieler

Optimale stabiliteit door de PU-antislipcoating rondom op het kussen. Alle eigenschappen van de Ventisit gecombineerd met een extra stabiele zit. Ideaal voor sporters. Wegglijden of onderuitzakken is verleden tijd. Je zit als een huis.

Geen antidecubitus

De Ventisit en Drysit bieden geen preventie tegen decubitus. Wel kan het Ventisit-kussen bijdragen aan een goed zitmilieu, omdat het vocht en temperatuur reguleert. Ook voor gebruikers met een gevoelsstoornis kunnen Ventisit en Drysit een oplossing bieden. Met name daar waar transpireren of vochtophoping een probleem is, denk hierbij aan sport, warm of regenachtig weer, incontinentie, etc. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Voor in de auto

Ventisit maakt het in- en uitstappen in de auto voor velen een stuk makkelijker. De dikte en het wat gladdere oppervlakte van het kussen maakt de autostoel toegankelijker.

Diverse maten

Een goed passende Ventisit is voor het gewenste comfort, goede werking en uiterlijk erg belangrijk. In de webshop staan alle modellen op lengtemaat gerangschikt. Neem de gewenste maat en vergelijk deze met de modellen in de shop. Staat jouw model er niet bij, kijk dan nog even bij alle modellen. Zit er niet bij wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. Ventisit leent zich bij uitstek voor individuele aanpassingen en kan ook dikker worden geleverd.