Handleiding ligfietsen

 • Door de open structuur van de Ventisit ontstaat er een luchtlaag tussen uw rug en de zitting van uw ligfiets.

  Voor een optimale ventilatie mag de Ventisit niet opgesloten worden. Het beste is het als de Ventisit iets langer, dan wel iets groter is dan de zitting en de zijkanten niet afgesloten worden door hoesjes en/of kleding. Openingen in de zitting of een gaas zitting doet het ventilatievermogen nog verder toenemen.
 • Het comfort wordt mede bepaald door de dikte van de Ventisit en de soort ondergrond. Een comfort uitvoering heeft een grotere veerkracht dan een classic uitvoering en biedt meer ventilatie door een grotere luchtlaag tussen uw rug en de zitting. Waar u rekening mee moet houden is dat de comfort door zijn dikte de zitting iets kleiner maakt in vergelijking met de classic. Dit kan natuurlijk een voordeel zijn voor de mensen met een te grote zitting.

  De Ventisit geeft geen beschadigingen aan kleding, maar kan met de blote huid wat ruw aanvoelen.

 • U kunt kiezen welke Ventisit het beste bij u past, want de Ventisit is er in 2 uitvoeringen:

  • Classic - 2cm dik - 30% lichter in gewicht dan de comfort.
  • Comfort - 3cm dik - meer comfort door hogere veerkracht en betere ventilatie.

  Het verschil tussen een classic en een comfort is een extra binnenlaag van hetzelfde materiaal.Ventisit kussens zijn meestal dikker dan andere kussens en ze worden niet veel dunner in het gebruik. Dit kan invloed hebben op uw zitcomfort, de zitting kan wat kleiner aan voelen.

 • Onze kussens worden standaard voorzien van een antie-sliplaag. Deze PU-rubber coating op de onderzijde zorgt voor een stevige grip op bijna alle soorten ondergrond. De Ventisit voor harde (carbon/polyester) zittingen wordt standaard nog eens extra met klittenband uitgevoerd. Hierdoor is de Ventisit makkelijk te plaatsen en te verwijderen bij transport. De Ventisit voor de zachte/gaas zittingen wordt niet standaard met klittenband uitgevoerd. Deze kussens blijven door de antie-slip coating op de onderzijde prima op hun plaats. Indien gewenst kunt u de Ventisit ook nog vastzetten met kunststof tiewraps of met onze nylon riempjes. (Art.nr. 9006)

 • Om te voorkomen dat uw Ventisit wegwaait tijdens transport of per ongeluk door iemand wordt mee genomen als u er niet opzit, kunt u indien gewenst de Ventisit het beste vastzetten met enkele kunststof bindstrips (tiewraps) of onze nylon riempjes (Art.nr. 9006)

 • Het materiaal neemt geen vocht op, afkloppen na een regenbui is voldoende. De Ventisit neemt ook geen transpiratievocht op, waardoor het kussen geurvrij blijft.

 • Een goed passende Ventisit is voor het gewenste comfort, goede werking en uiterlijk erg belangrijk.

  Meet de lengte van uw zitting op met een rolmaat. Volg hierbij de contouren van uw kale zitting. Een Ventisit werkt beter als het kussen niet te kort is, daarom zijn de meeste kussens in onze lijst iets langer dan dat u daadwerkelijk gemeten heeft. Voeg daarom 1 á 2 centimeter toe aan de gemeten lengte en zoek deze op in onze winkel. Op deze wijze krijgt u de best passende Ventisit.

  Neem bij twijfel even contact op voor u bestelt.

 • De Ventisit kussens gaan lang mee.

  Ventisit wordt geproduceerd sinds 2003 en er zijn nog maar weinig ligfietsers toe aan vervanging.

  Vele klanten hebben er al meer dan 50.000 km op zitten.

 • De Ventisit behoeft normaal gesproken geen onderhoud.

  Vuil is te verwijderen door de Ventisit uit te kloppen, of zo nodig uit te spoelen met water of drukspuit. Wassen kan ook, maar is eigenlijk nooit nodig. (Hand of machine tot 40˚C)

 • Mocht u ondanks onze uitgebreide collectie niet het door u gewenste model kunnen vinden, neem dan contact met ons op. Vaak kunnen we u alsnog helpen aan een goed passend model. Mocht deze er niet zijn, dan is een op maat gemaakt model tegen meerprijs mogelijk.